1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer>
Έχουμε 95 επισκέπτες συνδεδεμένους

Τετάρτη 19-11-14: Εκπαίδευση Ενηλίκων II: Καινοτομικές Μέθοδοι Αξιολόγησης

PDF Εκτύπωση E-mail

WorkShop

Εκπαίδευση Ενηλίκων IΙ: Καινοτομικές Μέθοδοι Αξιολόγησης

evaluation1114
Η Εκπαίδευση Ενηλίκων και ο Ρόλος

Σήμερα, η Ευρώπη αντιμετωπίζει μείζονες προκλήσεις. Η σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία αναδεικνύει τη σημασία της εκπαίδευσης ως καταλύτη για την οικονομική μεγέθυνση. Αντιμετωπίζουμε, επίσης, τις συνέπειες της γήρανσης του πληθυσμού και ο

κοινωνικός αποκλεισμός εξακολουθεί να αποτελεί σοβαρή πρόκληση για όλες τις χώρες μας. Πρέπει ακόμα να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των 80 εκατομμυρίων ενηλίκων με χαμηλή ειδίκευση, των οποίων το μέλλον φαίνεται ολοένα και πιο περιορισμένο σε μια Ευρώπη που θα επικεντρώνεται σε θέσεις εργασίας με ένταση γνώσης.

H υφιστάμενη κατάσταση στη χώρα μας με τα συσσωρευμένα προβλήματα της ανεργίας, της μαζικής μετανάστευσης από τρίτες χώρες, της αύξηση ς του ρατσισμού και της εγκληματικότητας, απειλούν σε μεγάλο βαθμό την κοινωνική συνοχή.

Η εκπαίδευση και η κατάρτιση σ’ αυτή τη χρονική συγκυρία, μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά στην προσέγγιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, στην αμοιβαία κατανόηση και τελικά στην άμβλυνση των κοινωνικών αντιθέσεων.

Η πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας εκπαίδευση ενηλίκων διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη καλύτερων δεξιοτήτων και ικανοτήτων, οι οποίες συμβάλλουν στην απασχολησιμότητα και στη συνολική ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης και των κρατών μελών της. Αλλά γνωρίζουμε, επίσης, ότι η μάθηση φέρνει εξίσου σημαντικά οφέλη για την κοινωνική ένταξη των ενηλίκων και την προσωπική ολοκλήρωση τους. Η συμμετοχή στη μάθηση βοηθά τους ανθρώπους να εξασφαλίσουν έναν εποικοδομητικό και ενεργό ρόλο στις τοπικές κοινωνίες τους και στην κοινωνία γενικότερα. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κόστους για την υγεία και στη μείωση της εγκληματικότητας, για παράδειγμα, ενώ βοηθώντας, παράλληλα, στη μείωση της φτώχειας. Επιπλέον, κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει τη σημασία της μάθησης για την προσωπική ανάπτυξη και την ευημερία

Πηγή Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Εκπαίδευση και Κατάρτιση Ενηλίκων

 

Ενδεικτικά Περιεχόμενα του σεμιναρίου

Στόχοι του προγράμματος:

 

Με την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να:

 • κατανοούν την αξία της πραγματικής ανατροφοδότησης,
 • αναγνωρίζουν τη σημασία της αυτοαξιολόγησης και της ετεροαξιολόγησης,
 • διαμορφώνουν μόνοι τους κριτήρια και άξονες για την αξιολόγηση των προγραμμάτων, του έργου και του ίδιου του ρόλου τους.
Σε ποιους απευθύνεται

Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα απευθύνεται σε στελέχη οργανισμών, Εκπαιδευτές και Εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θέλουν να αξιοποιήσουν την αξιολόγηση, ως μια διαδικασία που διαμορφώνεται ‘από κάτω προς τα πάνω’ και συμβάλει στην ατομική και συλλογική ανάπτυξη.

Αριθμός Συμμετεχόντων

Λόγω της εκπαιδευτικής μεθόδου που θα χρησιμοποιηθεί, υπάρχει αυστηρός περιορισμός των συμμετεχόντων στα 24 άτομα.

Μεθοδολογία εκπαίδευσης

Καθ’ όλη τη διάρκεια του workshop οι συμμετέχοντες θα ασκηθούν σε βιωματικές εκπαιδευτικές τεχνικές σύμφωνα με τις αρχές και τις προδιαγραφές της Εκπαίδευσης Ενηλίκων με σκοπό την ενεργητική συμμετοχή τους, την αξιοποίηση των γνώσεων και των εμπειριών τους, την ανάπτυξη κριτικής σκέψης και δημιουργικότητας.


Χρήσιμες πληροφορίες:
Πόλη Διεξαγωγής: Αθήνα
Τόπος: ΑΙΕ, Αβέρωφ 18 Περισσός (Δίπλα στο σταθμό του ΗΣΑΠ)
Ώρες Διεξαγωγής: 19:00-22:00

Ώρες Προσέλευσης &

Παραλαβή Φακέλου Σεμιναρίου:

18:15-18:45
Έναρξη Σεμιναρίου: 19:00
Διάλειμμα - Καφές: 20:00-20:20
Ολοκλήρωση Σεμιναρίου: 22:00
Παραλαβή Βεβαιώσεων: 22:00-22:30

Επιμορφωτής:

 

Μάνος Παυλάκης, Σύμβουλος Εκπαίδευσης και

Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων

Δίδακτρα Σεμιναρίου

Δίδακτρα: 45€,  Φοιτητές 30€, Άνεργοι 25€, Κάτοχοι Ετήσιας Κάρτας Σεμιναρίων ΑΙΕ: Δωρεάν


Παρέχονται:
 • Σημειώσεις  
 • Βιβλιογραφία
 • Βεβαίωση
 • Επιπλέον Πιστωτικές Μονάδες (5)

Τι είναι οι πιστωτικές μονάδες;

Από τον Ιανουάριο του 2013 το Ανοικτό Ίδρυμα Εκπαίδευσης, καθιερώνει μια ακόμα παροχή για όλους όσους συμμετέχουν στα δια ζώσης σεμινάρια και τις Ημερίδες.

Κάθε σεμινάριο, εκτός από τις σημειώσεις σε έντυπη μορφή, το εκπαιδευτικό υλικό και την έκπτωση στην αγορά των βιβλίων, θα προσφέρει συγκεκριμένες πιστωτικές μονάδες, τις οποίες μπορείτε να εξαργυρώνετε σε εκπαιδευτικές υπηρεσίες ως εξής:

 • Με τη συγκέντρωση 10 πιστωτικών μονάδων, επιλέγετε και παρακολουθείτε, εντελώς δωρεάν, ένα δια ζώσης, σεμινάριο ή ημερίδα της επιλογής σας.
 • Με τη συγκέντρωση 20 πιστωτικών μονάδων, επιλέγετε και παρακολουθείτε, εντελώς δωρεάν, ένα e-learning, σεμινάριο της επιλογής σας.
 • Με τη συγκέντρωση 50 πιστωτικών μονάδων, επιλέγετε και παρακολουθείτε, εντελώς δωρεάν, ένα ταχύρρυθμο e-learning πρόγραμμα της επιλογής σας.


Επικοινωνία

Πληροφορίες - Εγγραφές:

 • Τηλέφωνα:  210-3846930
 • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
 • sms: 698 68 09 035 (ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΤΙΤΛΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Είσοδος e-learning

Περιοδικό e-merologio

  
Το ΑΙΕ στα social NetworksΤο ΑΙΕ στα social Networks