Η Κατασκευή Ρούμπρικας Αξιολόγησης στα Φιλολογικά Μαθήματα

Στοχοθεσία και Ανατροφοδότηση των Μαθητών

Διάρκεια: 5 ώρες

Ημέρες και ώρες διεξαγωγής: Κυριακή 02 Απριλίου 2023 (10:00-14:00)

Τόπος: Εγκαταστάσεις ΑΙΕ, (Μενεμένης 5 Νέα Ιωνία Αττικής Τ.Κ. 14232)

Μεθοδολογία Εκπαίδευσης:

Δια ζώσης στην Αθήνα στις εγκαταστάσεις του ΑΙΕ (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 30)  

Περιγραφή Σεμιναρίου

Προκειμένου να ανταποκριθεί ο εκπαιδευτικός στον σύγχρονο ρόλο του και να ενισχύσει το εκπαιδευτικό του έργο και, κυρίως, την ατομική προσπάθεια των μαθητών του για μάθηση, έρχεται αντιμέτωπος με νέες προκλήσεις. Αυτές αφορούν- μεταξύ άλλων- και στην αξιολόγηση της επίδοσης του μαθητή με τρόπο που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες και πάντα με στόχο τη διαρκή βελτίωσή του.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να παρουσιάσει συνθετικά τις προκλήσεις Διαφοροποιημένης Αξιολόγησης στο σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον και να μυήσει τους εκπαιδευομένους στον σχεδιασμό κλίμακας διαβαθμισμένων κριτηρίων (rubrics) σε γνωστικά αντικείμενα, όπως αυτά των νέων/ αρχαίων ελληνικών κ.ά.Περιεχόμενα


Σαφής στοχοθεσία και ανατροφοδότηση των μαθητών


● Η ταξινομία του Bloom και η δημιουργία διαβαθμισμένων δραστηριοτήτων

● Διαφοροποιημένη αξιολόγηση

● Σχεδιασμός κλίμακας διαβαθμισμένων κριτηρίων (rubrics) για τους μαθητές στο γνωστικό αντικείμενο των α.ε.- βιωματικό εργαστήριο (workshop)


Σε ποιους απευθύνεται το Σεμινάριο


Το σεμινάριο απευθύνεται σε φιλολόγους, σε φιλολόγους ΕΑΕ και σε φοιτητές/-τριες φιλοσοφικών σχολών, οι οποίοι επιθυμούν να ενημερωθούν για τις προκλήσεις Διαφοροποιημένης Αξιολόγησης στο σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον και να μυηθούν στον σχεδιασμό κλίμακας διαβαθμισμένων κριτηρίων (rubrics), προκειμένου να αξιοποιούν τη συγκεκριμένη στρατηγική στη διδασκαλία τους.


 

Η εκπαιδεύτρια:

Η Αικατερίνη Παπαναστασίου είναι Φιλόλογος (απόφοιτη Ε.Κ.Π.Α.)-Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων της μη Τυπικής Μάθησης από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και Επιστημονική Συνεργάτιδα του Ανοικτού Ιδρύματος Εκπαίδευσης στην Αθήνα.


Διαθέτει Μεταπτυχιακό Τίτλο με Ειδίκευση στις Επιστήμες της Αγωγής (ΜΑ «Σπουδές στην Εκπαίδευση» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π.) και έχει εξειδικευτεί μεταξύ άλλων στη Διδακτική των Φιλολογικών Μαθημάτων, τις Μαθησιακές Δυσκολίες και τη Διαφοροποιημένη Διδασκαλία. Ως Φιλόλογος και Εκπαιδεύτρια Ρητορικής Γυμνασίου έχει απασχοληθεί στην Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά «Ο Άγιος Παύλος» (Saint Paul), ενώ σε εθελοντική βάση έχει εργαστεί σε Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Θηβαίων, διδάσκοντας μαθήματα του κλάδου της σε μαθητές Λυκείου. Παράλληλα, εργάζεται ως Εκπαιδεύτρια


Ενηλίκων από το 2013 σε προγράμματα που απευθύνονται σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και στην επαγγελματική κατάρτιση εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ02 (Φιλολόγων). Επιπρόσθετα, έχει απασχοληθεί ως γενική συντονίστρια και υπεύθυνη για την παρουσίαση και την υλοποίηση διακρατικού προγράμματος ανταλλαγής νέων με διακριτικό τίτλο BEST - “Boosting Education and Employment Shared Trails” (Erasmus ) το 2018, το οποίο εντάχθηκε στον κατάλογο καλών πρακτικών για την τριετία 2016-2018 από την εθνική ομάδα συντονισμού Erasmus . Πιο συγκεκριμένα, υποστήριξε σημαντικά τη διαδικασία Learning to Learn που προωθεί περαιτέρω την προθυμία για εκπαιδευτική ψυχαγωγία και δεξιότητες ευαισθητοποίησης σχετικά με τη διασύνδεση επίσημης και άτυπης εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας.


Οι εισηγήσεις της και τα ακαδημαϊκά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στην εφαρμογή της Διαφοροποιημένης Διδασκαλίας, στη Διδακτική των φιλολογικών μαθημάτων, καθώς και στην κατασκευή Τρισδιάστατων Μοντέλων μάθησης για τη διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών. Όραμά της να συμβάλλει από τη θέση εργασίας της στο να διαφοροποιηθεί η διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαθητών και να συμβάλλει στη βελτίωση της μαθησιακής εμπειρίας.


 

 Χρήσιμες πληροφορίες:

Πόλη Διεξαγωγής: Αθήνα

Τόπος: Εγκαταστάσεις ΑΙΕ, (Μενεμένης 5 Νέα Ιωνία Αττικής Τ.Κ. 14232)

Ώρες Διεξαγωγής: 10:00-14:00

Ώρες Προσέλευσης &

Παραλαβής Φακέλου Σεμιναρίου: 09:00-09:45

Έναρξη Σεμιναρίου: 10:00

Διάλειμμα - Καφές: 12:00-12:20

Ολοκλήρωση Σεμιναρίου: 14:00

Παραλαβή Βεβαιώσεων: 14:15-14:45

 

Δίδακτρα Σεμιναρίου

Δίδακτρα: 30€, Φοιτητές - Άνεργοι - Πολύτεκνοι - ΑμεΑ: 25€

Κάτοχοι Ετήσιας Κάρτας Σεμιναρίων του ΑΙΕ: Δωρεάν

7x5pjg85n8|0000ABC871B5|aie|articles|soma|F5DD1D52-DF5B-4AA5-807A-CE036B5E5019
Που θα μας βρείτε
Copyright © 2023 Ανοιχτό Ίδρυμα Εκπαίδευσης Όροι Χρήσης | Όροι Μελών | Ιδιωτικότητα
Facebook Instagram Pubbuh
We use cookies to personalize content and experience and analyze our traffic. We don't share any information with third parties. Google, youtube, and Facebook may collect some information. We are using google analytics, google maps, Facebook pixel, and youtube video player. If you continue to use this website, you agree with our terms.Ok