Εκπαιδευτικές Δράσεις με τα νέα kit Ρομποτικής

Αθήνα Κυριακή 31/03/24


Μεθοδολογία STE(A)M και Εκπαιδευτική Ρομποτική:

Δράσεις με τα νέα kit Ρομποτικής


Στο εργαστηριακό σεμινάριο θα δουλέψουμε με τα νέα Kit ρομποτικής που φτάνουν στα σχολεία.


-------------------------------------------------------------------------------------


 • Εξ ολοκλήρου Διά ζώσης
 • Πόλη: Αθήνα
 • Τόπος: Εγκαταστάσεις ΑΙΕ, Μενεμένης 5 Νέα Ιωνία Αττικής, ΤΚ 14231

https://www.aie.gr/aie

 • Ημερομηνία Διεξαγωγής: Κυριακή 31/03/24 (10:00-14:00)
 • Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 30
 • Γλώσσα Εκπαίδευσης: Ελληνική • Δίδακτρα: 40€, Φοιτητές-Άνεργοι-Πολύτεκνοι-ΑμΕΑ: 30€, Oμάδες 4-6 ατόμων: 25€,
 • Παρέχονται: Βεβαίωση, e-books, υλικά εργαστηρίου.

  

 • Επιμορφωτής-Υπεύθυνος Εργαστηρίου: Δρ. Κωνσταντίνος Καλοβρέκτης


-------------------------------------------------------------------------------------

Λίγα λόγια για το Σεμινάριο


Η ρομποτική τεχνολογία αποτελεί εφαρμογή των επιστημών της φυσικής, της μηχανικής των μαθηματικών και της πληροφορικής. Τα γνωστικά αντικείμενα αυτών των επιστημών λειτουργούν ως δομικά στοιχεία της ρομποτικής, εφαρμόζοντας μέσα σε αυτή κανόνες και αξιώματα τα οποία οι εκπαιδευόμενοι καλούνται να μάθουν προκειμένου να κατανοήσουν τη λειτουργία ενός ρομποτικού μηχανισμού.

Μπορεί όμως αυτή η διαδικασία να λειτουργήσει και αντίθετα, χρησιμοποιώντας ρομποτικά μοντέλα ως αντικείμενο μελέτης και μέσα από τη λειτουργία τους να γίνει αντιληπτή η εφαρμογή ενός αξιώματος μιας θετικής ή μιας τεχνολογικής επιστήμης. Από όποια σκοπιά και αν κοιτάξει κανείς θα διαπιστώσει πως η ρομποτική αποτελεί ένα πολύ ισχυρό εκπαιδευτικό εργαλείο. Αποτελεί επίσης, και μία πολύ καλή εφαρμογή της συνεργατικής μάθησης καθώς οι μαθητές μπορούν να διαμοιράζονται εργασίες πάνω σε έναν ρομποτικό μηχανισμό και να συνεργάζονται μεταξύ τους για την επίτευξη στόχων, αναπτύσσοντας παράλληλα κρητική σκέψη.


Τι θα κάνουμε στο εργαστήριο;


 • Θα δουλέψουμε με τα νέα kit Ρομποτικής, που φτάνουν στα σχολεία
 • Θα υλοποιήσουμε ένα διδακτικό σενάριο έτοιμο να εφαρμοστεί στην τάξη!
 • Θα μάθουμε τεχνικές και θα κατασκευάσουμε 3D τεχνουργήματα, χωρίς 3D εκτυπωτή!
 • Θα μάθουμε να χρησιμοποιούμε σωστά και αποτελεσματικά τα υλικά που θα ενταχθούν στις δραστηριότητες του διδακτικού σεναρίου!
 • Θα μάθουμε να προγραμματίζουμε και να χρησιμοποιούμε το Micro:bit ή το Arduino!
 • Θα σχεδιάσουμε τα φύλλα εργασίας που θα χρησιμοποιήσουμε κατευθείαν με τους μαθητές μας!


-------------------------------------------------------------------------------------

 

Υπεύθυνος Εργαστηρίου: Καλοβρέκτης Κωνσταντίνος

Ο Κωνσταντίνος Καλοβρέκτης κατέχει μεταδιδακτορική έρευνα (PostDoc) και Διδακτορικό Δίπλωμα στην Πληροφορική (Ph.D) στο επιστημονικό αντικείμενο της τεχνολογίας μετρήσεων, επεξεργασίας και συλλογής δεδομένων. Επίσης κατέχει μεταδιδακτορική έρευνα (PostDoc) στο πεδίο της εκπαίδευσης STEΑM. Κατέχει μεταπτυχιακή ειδίκευση σε Προηγμένα Συστήματα Πληροφορικής (M.Sc) και μεταπτυχιακή ειδίκευση στις Επιστήμες της Αγωγής (M.A.Ed) στο αντικείμενο της Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης. Σχεδιάζει και αναπτύσσει συστήματα μετρήσεων και ελέγχου μέσω LabVIEW (Certified by National Instrument). Διδάσκει ως ΠΔ407 (Βαθμίδα Λέκτορα) στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα Πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών και μαθήματα στην ΑΣΠΑΙΤΕ στο πρόγραμμα ΕΠΠΑΙΚ σε θέματα Διδακτικής. Έχει συμμετάσχει σε Εθνικά και Ευρωπαϊκά έργα ως ερευνητής. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 60 εργασίες σε συνέδρια και περιοδικά. Είναι κριτής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια, συντάκτης σε διεθνή περιοδικό. Ανήκει στο Μητρώο κύριου διδακτικού προσωπικού του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (EΚΔΔΑ) και στο Μητρώο Ελληνικού Επιστημονικού Δυναμικού, Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) στο οποίο έχει διατελέσει πιστοποίησης φυσικών αντικειμένων ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Έχει βραβευτεί τρείς (3) φορές από την Microsoft για την ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών παρουσιάζοντας τις μεθοδολογίες σε Ευρωπαϊκά forum της Microsoft. Έχει επιλεγεί και αναγνωριστεί από την Microsoft ως ΜΙΕ Expert (Microsoft Innovative Educator, MIE) και ΜΙΕ FELLOW. Είναι πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων και συντάκτης διδακτικών ψηφιακών σεναρίων του Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολίτικης (ΙΕΠ). Τέλος σχεδιάζει μαθησιακό ηλεκτρονικό υλικό για άτομα (μαθητές/ εκπαιδευτικούς) με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.


-------------------------------------------------------------------------------------

Πληροφορίες - Εγγραφές:

[email protected]

698 68 09 035

211 75 06 446 

-------------------------------------------------------------------------------------

Για να παρακολουθήσετε το σεμινάριο, είναι απαραίτητη, η δήλωση συμμετοχής, συμπληρώνοντας τη φόρμα που ακολουθεί:Που θα μας βρείτε
Copyright © 2024 Ανοιχτό Ίδρυμα Εκπαίδευσης Όροι Χρήσης | Όροι Μελών | Ιδιωτικότητα
Facebook Instagram Pubbuh
We use cookies to personalize content and experience and analyze our traffic. We don't share any information with third parties. Google, youtube, and Facebook may collect some information. We are using google analytics, google maps, Facebook pixel, and youtube video player. If you continue to use this website, you agree with our terms.Ok