Η Οικογένεια και το Σχολείο Απέναντι στη Βία και τον Εκφοβισμό
Σεμινάριο
- Εξ ολοκλήρου E-learning Σεμινάριο
- Διάρκεια: 20 ώρες
- Ασύγχρονη Εκπαίδευση με συνδυασμό πολυμεσικών εφαρμογών:
- Βιντεοσκοπημένη διάλεξη (10 ώρες)
- E-book
- On line αξιολόγηση
- Γλώσσα Διδασκαλίας: Ελληνική
- Δίδακτρα: 40€, Άνεργοι-Φοιτητές-Πολύτεκνοι-ΑμΕΑ: 30€
- Παρέχονται: Σημειώσεις - Βιβλιογραφία - Βεβαίωση Παρακολούθησης
- Εγγραφές στo:
- Παρέχονται: Σημειώσεις - Βιβλιογραφία - Βεβαίωση Παρακολούθησης
- Επιμορφωτής: Δρ. Κοΐνης Αριστοτέλης
- Γλώσσα Διδασκαλίας: Ελληνική
Λίγα λόγια για το σεμινάριο
Ο σχολικός εκφοβισμός και η βία αποτελεί ένα κοινωνικό φαινόμενο που έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις, σε παγκόσμιο επίπεδο.
Τα εκφοβιστικά επεισόδια εκδηλώνονται μέσα από κάθε μορφή, άμεση ή έμμεση, σωματικής και λεκτικής βίας. Κατά βάση, στα επεισόδια εκφοβισμού είναι παρόντες οι θύτες που ασκούν εκφοβισμό, τα θύματα που τον δέχονται και οι παρατηρητές ως μάρτυρες των εκφοβιστικών επεισοδίων.
Στη συγκεκριμένη ημερίδα θα εξεταστούν τα είδη της βίας και του σχολικού εκφοβισμού, τα ψυχολογικά και συμπεριφοριστικά χαρακτηριστικά των εμπλεκομένων, οι επιπτώσεις στην ψυχολογία των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων, αλλά και οι τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου, τόσο στο σχολείο, όσο και στην οικογένεια.
Στόχος είναι οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν την απαραίτητη γνώση για την αντιμετώπιση περιστατικών είτε μέσα από το ρόλο του γονέα είτε μέσα από το ρόλο του εκπαιδευτικού.
Περιεχόμενα Σεμιναρίου
1. Η Βία στο σχολείο και την οικογένεια
2. Σχολικός εκφοβισμός
3. Κακοποίηση Παραμέληση - Ανηλίκων
4. Ενδοοικογενειακή βία
5. Κακοποίηση Γυναικών
Συγγραφέας Υλικού-Επιμορφωτής - Επιμορφωτής
Κοΐνης Αριστοτέλης
- Ο Δρ. Κοΐνης Αριστοτέλης είναι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας και κάτοχος Μεταπτυχιακού στη Ψυχολογία (Magistr MA), με εξειδίκευση στις ειδικότητες της Κλινικής & Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, Ψυχολογία Εξέλιξης, Εκπαίδευσης και Κουλτούρας. Επίσης, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και Διδάκτωρ Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Εξειδικεύτηκε στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία στην Ελληνική Εταιρεία Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών της Α’ Ψυχιατρικής Πανεπιστημιακής Κλινικής Αθηνών. Εργάζεται ως μόνιμος Ψυχολόγος σε Δημόσιο Ελληνικό Νοσοκομείο και ασχολείται με τη διάγνωση, τη Συμβουλευτική και τη Ψυχοθεραπεία σε παιδιά, εφήβους και ενηλίκους. Δίνει διαλέξεις για θέματα Ψυχολογίας σε φορείς, συμμετέχει με ανακοινώσεις σε Ελληνικά και Διεθνή συνέδρια. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά. Έχει μετεκπαιδεύσεις και επιμορφώσεις στην Κλινική Ψυχολογία, στην Ψυχοπαθολογία παίδων, εφήβων, ενηλίκων, στην Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία, στην Ομαδική Θεραπεία και στο Ψυχόδραμα. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα είναι πολλά και τα συνδέει με γνώμονα την επιστήμη της Ψυχολογίας, την θεραπεία και την εκπαίδευση. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την μελέτη του εργασιακού εκφοβισμού και της ηθικής παρενόχλησης(mobbing) στους επαγγελματίες υγείας και την ποιότητα ζωής, καθώς και θέματα που άπτονται της ψυχοσυναισθηματικής υγείας της οικογένειας, του παιδιού και του εφήβου. Είναι εκπαιδευτής σε εκπαιδευτικά προγράμματα του Τομέα Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας.
- Συγγραφέας των βιβλίων:
- Ηθική παρενόχληση(mobbing)/ η αδιόρατη απειλή στο ψυχικό κόσμο των επαγγελματιών υγείας, εκδόσεις Ηδυέπεια, Αθήνα, 2020, ISBN: 978-618-5471-00-2
- Όσα δεν μπορώ να πω...τα ζωγραφίζω/ Όταν η παιδική ψυχή πιάνει το πινέλο, εκδόσεις Ηδυέπεια, Αθήνα, 2020, ISBN: 978-618- 5471-18-7
- Συγγραφική συμμετοχή: Η αρωγή της δραματικής τέχνης στην ψυχοσυναισθηματική υγεία του θυματοποιημένου εφήβου στο: Γιατί με αφορά η Τέχνη. Οι πολλές διαστάσεις της και πως αξιοποιείται στη ζωή μας, σελ. 82-98 Αθανασέκου Μ, εκδόσεις Ηδυέπεια, Αθήνα, 2020, ISBN: 978-618-83587-5-7
----------------------------------------------------------------------------------
ℹ️ Πληροφορίες:
📧 www.anoikto.edu.gr
📩 [email protected]
📨 698 68 09 035
📞 211 75 06 446
----------------------------------------------------------------------------------
Για να παρακολουθήσετε το σεμινάριο, είναι απαραίτητη, η δήλωση συμμετοχής, συμπληρώνοντας τη φόρμα που ακολουθεί:
mx7taf5gqm|00008E9992D3|aie|articles|soma|111A464D-215F-4453-B26D-15675C337BCC