Τα ψηφιακά παιχνίδια ως εργαλειοθήκες μάθησης στην Εκπαίδευση Ενηλίκων

Μέσω ZOOM Σάββατο 17/02/24

Τα ψηφιακά παιχνίδια ως εργαλειοθήκες μάθησης στην Εκπαίδευση Ενηλίκων

-------------------------------------------------------------------------------------

  • Εξ ολοκλήρου E-learning Σεμινάριο
  • Σύγχρονη Εκπαίδευση (live streaming)
  • Ημερομηνία Διεξαγωγής:
  • Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024 (10:00-14:00)


  • Δίδακτρα: 30€, Κάτοχοι Ετήσιας Κάρτας Σεμιναρίων του ΑΙΕ: Δωρεάν
  • Παρέχονται: Σημειώσεις - Βιβλιογραφία - Βεβαίωση Παρακολούθησης
  • Συγγραφέας Εκπαιδευτικού Υλικού-Επιμορφώτρια: Αικατερίνη Δεληκωνσταντινίδου, Φιλόλογος, Θεατρολόγος (Postdoc, PhD, MEd, MA, BA)

H Αικατερίνη Δεληκωνσταντινίδου έλαβε το διδακτορικό της δίπλωμα στις θεατρικές σπουδές, με ειδίκευση στο αγγλόφωνο θέατρο, από το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2018. Τρία χρόνια αργότερα ολοκλήρωσε μεταδιδακτορικό έργο στο αντικείμενο του ψηφιακού θεάτρου στην εκπαίδευση ενηλίκων, με χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, υπό την αιγίδα του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται ως συμβασιούχος διδάσκουσα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ως ανεξάρτητη ερευνήτρια και δραματουργός. Διαθέτει πολυετή πείρα ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων σε διάφορους φορείς και ιδρύματα, και έχει συμμετάσχει στον σχεδιασμό και την υλοποίηση ποικίλων προγραμμάτων επιμόρφωσης και κατάρτισης, με έμφαση στην επιμόρφωση εκπαιδευτικών και εκπαιδευτών ενηλίκων. Μελετήματά της έχουν δημοσιευτεί σε εγχώρια και διεθνή επιστημονικά περιοδικά, σε συλλογικούς τόμους και πρακτικά συνεδρίων, ενώ επίσης έχει επιμεληθεί ειδικά τεύχη ακαδημαϊκών περιοδικών. Η πρώτη της μονογραφία, με τίτλο Latinx Reception of Greek Tragic Myth: Healing (and) Radical Politics, κυκλοφορεί από τον Peter Lang το 2020. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν το θέατρο (ψηφιακό, οικολογικό, εφαρμοσμένο), την πρόσληψη του μύθου, την εκπαίδευση και το ψηφιακό παράδειγμα. -------------------------------------------------------------------------------------

Λίγα λόγια για το σεμινάριο

Τα ψηφιακά παιχνίδια έχουν αναδειχθεί τις τελευταίες δεκαετίες σε ισχυρούς «παίκτες» της σύγχρονης μιντιακής κουλτούρας. Αναγνωρίζονται πλέον ως φορείς πολιτισμού, ως μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης και επικοινωνίας, αλλά και ως εργαλειοθήκες μάθησης. Έχει, μάλιστα, πλέον διαμορφωθεί ένα ξεχωριστό διεπιστημονικό πεδίο, αυτό των σπουδών παιχνιδιού (game studies).

Οι μελετητές του νεότευκτου αυτού πεδίου μας έχουν δείξει πώς αξιοποιώντας τις ιδιαίτερες λειτουργίες και συμβάσεις των ψηφιακών παιχνιδιών μπορούμε όχι μόνο να προσεγγίσουμε αποτελεσματικά διάφορα γνωστικά αντικείμενα και μαθησιακές περιοχές, μα και να υποστηρίξουμε την καλλιέργεια του ψηφιακού και του πολιτισμικού γραμματισμού των εκπαιδευομένων.


Το σεμινάριο στοχεύει στη γνωριμία μας με τα ψηφιακά παιχνίδια ως πολυτροπικά μέσα δημιουργίας νοήματος με τα οποία μπορούμε να εμπλουτίσουμε τις μαθησιακές εμπειρίες που σχεδιάζουμε και υλοποιούμε στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης, να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον των εκπαιδευομένων, να ενισχύσουμε την επένδυσή τους στη μαθησιακή διαδικασία, και να διευκολύνουμε την ανάπτυξη ωφέλιμων εγκάρσιων ικανοτήτων καθώς και στάσεων.


Στο πλαίσιο του σεμιναρίου, και αφού πραγματοποιήσουμε μια σύντομη επισκόπηση των σχετικών με το αντικείμενο θεωρητικών ερεισμάτων, θα εξετάσουμε παραδείγματα καλών πρακτικών που αντλούνται από υλοποιημένα προγράμματα στον διεθνή χώρο και έπειτα θα εστιάσουμε στο σχεδιασμό εκπαιδευτικών δράσεων με αξιοποίηση γνωστών ψηφιακών παιχνιδιών ώστε οι συμμετέχοντες/χουσες να εξοικειωθούν με την συμπερίληψη των ψηφιακών παιχνιδιών στην εκπαιδευτική τους πρακτική και την ενσωμάτωσή τους στα σχέδια εργασίας που εκπονούν.


Περιεχόμενα

  • Εισαγωγή στα ψηφιακά παιχνίδια ως εργαλειοθήκες μάθησης
  • Θεωρητικό υπόβαθρο της αξιοποίησης των ψηφιακών παιχνιδιών στην εκπαίδευση ενηλίκων
  • Καλές πρακτικές από παραδείγματα στο διεθνές πεδίο
  • Σχεδιασμός εκπαιδευτικής δράσης με αξιοποίηση ψηφιακού παιχνιδιού

-------------------------------------------------------------------------------------


Πληροφορίες - Εγγραφές:

www.anoikto.edu.gr

[email protected]

698 68 09 035

211 75 06 446 

-------------------------------------------------------------------------------------

Για να παρακολουθήσετε το σεμινάριο, είναι απαραίτητη, η δήλωση συμμετοχής, συμπληρώνοντας τη φόρμα που ακολουθεί:


Που θα μας βρείτε
Copyright © 2024 Ανοιχτό Ίδρυμα Εκπαίδευσης Όροι Χρήσης | Όροι Μελών | Ιδιωτικότητα
Facebook Instagram Pubbuh
We use cookies to personalize content and experience and analyze our traffic. We don't share any information with third parties. Google, youtube, and Facebook may collect some information. We are using google analytics, google maps, Facebook pixel, and youtube video player. If you continue to use this website, you agree with our terms.Ok