Διδασκαλία Αρχαίων Ελληνικών σε Παιδιά με Δυσλεξία

Δωρεάν Ημερίδα, Αθήνα Σάββατο 24/02/24

Workshop & παρουσίαση του εγχειριδίου «Ταξιδεύουμε στον κόσμο των Αρχαίων;»


-------------------------------------------------------------------------------------


  • Τόπος: Εγκαταστάσεις ΑΙΕ, (Μενεμένης 5 Νέα Ιωνία Αττικής Τ.Κ. 14232)
  • Ημερομηνία Διεξαγωγής: Σάββατο 24/02/24 (16:00-18:00)


  • Δίδακτρα: Δωρεάν Συμμετοχή 
  • Παρέχονται: Σημειώσεις - Βιβλιογραφία - Βεβαίωση Παρακολούθησης  • Ομιλητές:
  • Μούρμουρα Κατερίνα, Ειδική Παιδαγωγός – Φιλόλογος, Ψυχοεκπαιδεύτρια, Med Autism University of Strathclyde, Συγγραφέας.
  • Αθηνά Μπάρα, Φιλόλογος - Ειδική παιδαγωγός, Med in Dyslexia, Bangor University of Wales

-------------------------------------------------------------------------------------

Λίγα λόγια για την Ημερίδα

Οι μαθητές με Δυσλεξία έχουν ένα ιδιαίτερο μαθησιακό προφίλ που δημιουργεί πολλές δυσκολίες στην μαθησιακή διαδικασία. Παρόλο που αυτή η Ειδική Γλωσσική Διαταραχή αντιμετωπίζεται και υποστηρίζεται πολύ στις τάξεις του Δημοτικού, δεν υπάρχει σχεδόν καμία προετοιμασία και πρόβλεψη για την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση με αποτέλεσμα πολλοί μαθητές να αποτυγχάνουν, να απογοητεύονται και εντέλει να παρατηρούνται σημαντικά ποσοστά διαρροής τους από την υποχρεωτική εκπαίδευση. Ένα από τα πιο δύσκολα και απογοητευτικά μαθήματα για τους μαθητές με Δυσλεξία είναι τα Αρχαία Ελληνικά.

Το βιβλίο «Ταξιδεύουμε στον κόσμο των Αρχαίων;» είναι μια ειδική μεθοδολογία που δημιουργήθηκε προσανατολισμένη σε αυτή την ομάδα των μαθητών και βασίστηκε στις ανάγκες και τις δυσκολίες αυτών των παιδιών. Στόχος αρχικά είναι να προετοιμάσει τους μαθητές με Δυσλεξία από την Έκτη δημοτικού παρουσιάζοντας την ύλη με πιο εύκολο και απλοϊκό τρόπο και επιπλέον να ενισχύσει τους μαθητές στην Α’ Γυμνασίου που δυσκολεύονται στην απομνημόνευση των αρχαιοελληνικών τύπων της γραμματικής, στις τεχνικές της συντακτικής αναγνώρισης και στην κατανόηση του Αρχαίου κειμένου. 

-------------------------------------------------------------------------------------


Πληροφορίες - Εγγραφές:

www.aie.gr

[email protected]

698 68 09 035

211 75 06 446 

-------------------------------------------------------------------------------------

Για να παρακολουθήσετε το σεμινάριο, είναι απαραίτητη, η δήλωση συμμετοχής, συμπληρώνοντας τη φόρμα που ακολουθεί:Που θα μας βρείτε
Copyright © 2024 Ανοιχτό Ίδρυμα Εκπαίδευσης Όροι Χρήσης | Όροι Μελών | Ιδιωτικότητα
Facebook Instagram Pubbuh
We use cookies to personalize content and experience and analyze our traffic. We don't share any information with third parties. Google, youtube, and Facebook may collect some information. We are using google analytics, google maps, Facebook pixel, and youtube video player. If you continue to use this website, you agree with our terms.Ok