Εκπαιδευτικό Δράμα & Θεατρικός Αυτοσχεδιασμός

Αθήνα Κυριακή 21/04/24


------------------------------------------------------------------------------------


 • Εξ ολοκλήρου Δια ζώσης
 • Τόπος: Εγκαταστάσεις ΑΙΕ, (Μενεμένης 5 Νέα Ιωνία Αττικής Τ.Κ. 14232)
 • Ημερομηνία Διεξαγωγής: Κυριακή 21/04/24 (11:00-14:00)


 • Δίδακτρα: 30€, Άνεργοι-Φοιτητές-Πολύτεκνοι-ΑμΕΑ: 25€, Κάτοχοι Ετήσιας Κάρτας ΑΙΕ: Δωρεάν 
 • Παρέχονται: Σημειώσεις - Βιβλιογραφία - Βεβαίωση Παρακολούθησης



Εμψυχώτρια:

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε θέατρο στη σχολή του Κάρολου Κουν. Από το 1998 εργάζεται ως ηθοποιός και βοηθός σκηνοθέτη σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις κάτω από τις οδηγίες σημαντικών σκηνοθετών όπως ο Παπαβασιλείου, Λυμπεροπούλου, Τσουλάτζε, Χατζάκης, Μπέζος, Μουμουλίδης κ.α. Παράλληλα παρακολουθεί σεμινάρια που αφορούν στην υποκριτική, στο θεατρικό δράμα και στη μουσική. Το 2003 ξεκινά να εργάζεται με ομάδες παιδιών ως εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού. Σε αυτό το πλαίσιο συνεργάζεται με διάφορους φορείς όπως το « Ένα παιδί ένας κόσμος», «Λόγου Παίγνιον», «Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη» κ.α.

Το 2015 σκηνοθετεί την πρώτη της θεατρική παράσταση για παιδιά με τίτλο «Ο μικρός κάστορας και η ηχώ». Το 2018 ιδρύει το thea-tree. To 2022-23 Διοργανώνει το Summer Camp στη Μουσική Βιβλιοθήκη « Λίλιαν Βουδούρη» του συλλόγου φίλων της μουσικής στο Μέγαρο Αθηνών , “Βουτιές στην τέχνη’’ σε σχεδιασμό του Π. Τσιριδη

-------------------------------------------------------------------------------------

Το θεατρικό παιχνίδι είναι ένας τρόπος έκφρασης και δημιουργίας για τα παιδιά και όχι μόνο. Είναι μια διαδικασία μέσα από την οποία μπορεί κανείς να καλλιεργήσει τη φαντασία του, να συνυπάρξει με τους άλλους και μέσα από την ασφάλεια της ομάδας να μπορέσει να εκφραστεί και να μιλήσει για όλα αυτά που τον απασχολούν.


Περιεχόμενα του Σεμιναρίου

 • Το εκπαιδευτικό Δράμα και η χρησιμότητα του στην εκπαίδευση
 • Τι είναι το Δράμα; Ποια τα χαρακτηριστικά του και ποιοι οι στόχοι του;
 • Ανακαλύπτουμε τα στοιχεία που το συνθέτουν και τα χρησιμοποιούμε για να μάθουμε για τη ζωή ,τον εαυτό μας και για τον κόσμο. Μπορεί να αξιοποιηθεί ως μέσο για τη διδασκαλία διαφόρων μαθημάτων αλλά και να προωθήσει την ενεργητική βιωματική μάθηση και την ελεύθερη έκφραση του παιδιού.
 • Με αφορμή μια ιστορία η ένα ερέθισμα, δημιουργούμε ένα σχεδιασμό και ανακαλύπτουμε τις τεχνικές που θα χρησιμοποιήσουμε και για ποιο σκοπό.
 • Δάσκαλος σε ρόλο, κύκλος συνείδησης, forum theatre, ανακριτική καρέκλα κ.α , θα γίνουν τα εργαλεία μας έτσι ώστε να δομήσουμε τη δράση μας και να βιώσουμε μια σημαντική εμπειρία σε σχέση με το θέμα που επιλέξαμε
 • Καθοδηγούμενος θεατρικός αυτοσχεδιασμός. Μέσα από απλές οδηγίες και χρησιμοποιώντας το δημιουργικό κομμάτι της φαντασίας μας, την παρατήρηση αλλά και την αλληλεπίδραση με τα αλλά μέλη της ομάδας θα χρησιμοποιήσουμε τον αυτοσχεδιασμό για να εκφραστούμε ελεύθερα και να διερευνήσουμε τις δυνατότητες μας.


 • Το σεμινάριο είναι βιωματικό. Παρακαλώ να φοράτε άνετα ρούχα και να έχετε μαζί σας ένα ζευγάρι αθλητικές κάλτσες.

-------------------------------------------------------------------------------------


Πληροφορίες - Εγγραφές:

www.aie.gr

[email protected]

698 68 09 035

211 75 06 446 

-------------------------------------------------------------------------------------

Για να παρακολουθήσετε το σεμινάριο, είναι απαραίτητη, η δήλωση συμμετοχής, συμπληρώνοντας τη φόρμα που ακολουθεί:



Που θα μας βρείτε
Copyright © 2024 Ανοιχτό Ίδρυμα Εκπαίδευσης Όροι Χρήσης | Όροι Μελών | Ιδιωτικότητα
Facebook Instagram Pubbuh
We use cookies to personalize content and experience and analyze our traffic. We don't share any information with third parties. Google, youtube, and Facebook may collect some information. We are using google analytics, google maps, Facebook pixel, and youtube video player. If you continue to use this website, you agree with our terms.Ok